Co je to podkladová mapa a k čemu slouží?

Podkladová mapa je základní mapa, která slouží jako pozadí pro zobrazení geografických dat a informací.
Tematicky se liší podle toho, co chcete v mapě zobrazit.

Podkladové mapy Corpis Maps

Zobrazení dat v mapě poskytuje klíčový prostorový kontext pro strategická rozhodnutí. Pro úspěch podnikání je však zásadní, aby se v mapových podkladech zobrazovaly pouze relevantní informace.

Detaily jako kavárny, restaurace nebo fitness centra nejsou v tomto kontextu podstatné – důležitý je ničím nerušený pohled na vaše zákazníky (stávající, potenciální), rozjednané obchodní případy, zakázky apod. Z tohoto důvodu nejsou pro byznys vhodné běžné turistické mapy, například od Google či Seznam.cz.

Mnohem efektivnější je využití profesionální mapové analytiky, která je přesně přizpůsobená specifickým potřebám a cílům vašeho byznysu.

Tři nejčastější typy podkladových map u našich zákazníků

Topografická ve stupních šedi s odstíněným okolím.

Topografická barevná s 50% průhledností

Ortofoto

 

Raynet mapová analýza

Konkrétní příklady použití si můžete prohlédnout v sekci praktických ukázek.

Podkladové mapy lze doplnit o hranice krajů, okresů nebo vlastních obchodních regionů.

Díky zobrazení hranic obchodních regionů vidíte na první pohled, zda jsou vaši zákazníci správně rozděleni mezi obchodníky, čímž odpadá neefektivní cestování na schůzku za zákazníkem mimo vlastní region, čímž se zvyšuje efektivita obchodníka. Vhodně zvolený podklad mapy v Corpis Maps je klíčem k lepším business rozhodnutím.

 

Ukázka podkladových map v Corpis Maps

Náš TIP

Pro analýzu a vyhodnocení vašich dat v mapě doporučujeme využít podkladovou mapu ve stupních šedi s odstíněným okolím, čímž získáte přesné zacílení na zobrazovaná data.

 

 

Zaujala vás mapová analytika Corpis Maps? Kontaktujte nás, rádi vám představíme možnosti využití nad vašimi daty přímo ve vaší společnosti.